IoT Görselleştirme Güncellemesi

Bir önceki yazıda IoT görselleştirmenin nasıl yapılabileceğini yazmıştım. Öncesinde InfluxDB kullanıp memnun kaldım ancak tekrar kurmak istediğimde Grafana ile InfluxDB 2.0 plugini yeterince düzgün çalışmadı. Özetle InfluxDB 2.0 FluxQL aldı bir dile geçmiş ve burada kendi dili ile sorgu yapmamız gerekiyor. Bu da metrikleri Grafana'dan SQL tarzında seçmenize engel oluyor. Metrikleri Grafana browser ile seçmeyi tercih ettiğimden InfluxDB katmanını Graphite ile değiştirdim.

IoT Cihazlar, ESP8266 ve Görselleştirilmesi

Evlerimizdeki neredeyse bütün cihazlar internete bağlı. Bu cihazlar bir firma tarafından üretiliyor ve esasında üzerinde pek de hakimiyetimiz yok. Örneğin basit bir sıcaklık / nem ölçen cihaz bile üretici bağımlı. Eğer üretici ortadan kaybolursa bu cihaz çalışmaz hale gelecek zira arka tarafında bu metriklerin toplandığı ve mobil uygulama aracılığı ile görselleştirildiği bir altyapı mevcut.

Devamlılık

İlk blog girdisi ardından 5 gün geçmiş. Burayı dışarıya açılan bir pencere olarak görüyorum ve bu pencereyi kapatmak istemediğimi sadece kendime hatırlatmak istedim.

Sosyal Medya ve Tüketim

Sosyal medya platformlarında içerik tüketimi had safhada. Cehehenneme kadar (doom scroll) kaydırarak içerik tüketiliyor ve aslında bana sorarsanız bu tüketilen içeriğin çoğu işe yaramaz, çöp içerikler. Modern dünya bizi bu içerikleri tüketmeye zorlasa da aslında bu durum daha 10-15 yıl önceye kadar böyle değildi.

Lena Chamamyan

Keşfettiğime çok sevindiğim, o günden beri dinlediğim, herkesin bilmesini de istediğim Suriyeli şarkıcı, söz yazarı ve müzisyen. Kendine özgü bir tarzı var ve Doğu / Batı sentezini bana göre çok güzel yapıyor. Albümlerini, şarkılarını, düetlerini dinlemenizi isterim. Bu girdiyi yazmama sebep olan şarkısını da ekleyeyim:

İlk Blog Girdisi

Aslında yazacak bir şeyim yok ancak sayfa içerisinde boş görünmemesi için bu girdiyi giriyorum. Belki de yazacak bir şeyim vardır zira boş kalmasın diye yazıyorum. Bir şeylerin boş kalmamasını istemek biraz garip.